Alles over WeTransfer

WeTransfer
Algemeen
WeTransfer is een gratis online platform om bestanden gemakkelijk uit te wisselen met andere mensen. Per keer dat bestanden worden geüpload kan er tot 2 GB worden geüpload. Deze bestanden kunnen worden verzonden naar maximaal 20 mailadressen. De geadresseerden ontvangen nadat de upload is afgerond een mail waarin een downloadlink staat met de bestanden. Bij de download kan een beschrijving zijn toegevoegd door de uploader.

Een klein overzicht van de statistieken van WeTransfer.
-Meer dan 2,3 miljoen transfers per dag
-Ruim 20 miljoen unieke bezoekers per maand
-Meer dan 50 miljoen transfers per maand
-Ruim 4000 terabytes transferdata per maand
-Wereldwijd gebruik
-Beschikbaar in 9 talen
-Italiaans, Duits, Nederlands, Portugees, Turks en Russisch

Ontstaan WeTransfer
WeTransfer is opgericht in 2009 door Ronald Hans. Het idee was niet nieuw. Het plan van Ronald was om van een bestaand idee iets spectaculairs te maken. WeTransfer moest anders en beter zijn dan wat er al bestond. WeTransfer is ontwikkeld door een klein team van ondernemers en designers.

Missie
Our mission is to create a platform that allows anyone in the world to send large files, free of stress and of charge.

Waarom WeTransfer
Bestanden verzenden via e-mail werkt maar matig, een e-mail met bijlage is meestal beperkt Hotmail en Gmail hebben een limiet van 25 MB per e-mail.

Doelgroep WeTransfer
De doelgroep van WeTransfer is iedereen die gebruik maakt van een transfer-dienst die grote bestanden willen versturen. Bestanden zoals foto’s, video’s, muziek, documenten en presentaties zijn vaak grote bestanden die niet per e-mail zoals Hotmail verstuurd kunnen worden. Gebruikers kunnen dan gemakkelijk met WeTransfer zulke grote bestanden in 1 keer versturen. Dat is ook het voornaamste doel van WeTransfer.

WeTransfer wordt wereldwijd gebruikt. Momenteel heeft WeTransfer ruim 20 miljoen gebruikers en er komen er dagelijks duizenden bij. Per dag worden er meer dan 2,3 miljoen bestanden verstuurd, en maandelijks is dit meer dan 50 miljoen. Inkomsten bestaat uit 60% adverteerders en 40% betaalde accounts. (WeTransfer+)

Demografie
Bereik
Land Bezoek Unieke bezoekers
Frankrijk 5.472.996 2.455.464
Nederland 4.594.952 2.320.235
Verenigde Staten 3.576.202 1.841.645
Italie 3.748.827 1.640.501
Verenigd Koninkrijk 3.300.267 1.370.799
Spanje 2.841.319 1.222.160
Duitsland 1.921.725 964.734
Brazilië 1.733.235 769.445
België 1.606.694 752.070
Turkije 1.443.890 595.687

Verhouding
De verhouding tussen het gebruik bij mannen en vrouwen is bij WeTransfer ongeveer gelijk. WeTransfer is het populairst bij de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar. Verder is terug te zien dat WeTransfer voornamelijk zakelijk wordt gebruikt. Dit percentage is dan ook twee keer zo groot als privégebruik. Het percentage voor zowel privé als zakelijk gebruik is 1,5 keer zo groter dan privégebruik.

Zakelijk gebruik
Zoals hierboven beschreven wordt WeTransfer voornamelijk zakelijk gebruikt. In de afbeelding hieronder is terug te zien in welke branche de gebruikers van WeTransfer vallen.

Verdienmodel
Algemeen
Het gebruiken van de up- en downloaddienst is gratis, echter moest er wel geld verdiend worden om de website online te houden. De verdiensten van WeTransfer komen voornamelijk door advertenties. Ronald heeft een hekel aan de standaard banners op een website, hij wilde de mooie grote advertenties zoals ze in magazines weergeven worden op zijn website vertonen. Dit is gelukt zoals te zien op de website. De hele WeTransfer pagina is 1 grote advertentie geworden.

WeTransfer Plus
Daarnaast verdient WeTransfer ook geld doordat gebruikers een WeTransfer Plus account hebben. Dit ”Plus” account biedt de gebruiker de volgende mogelijkheden;
– Bestanden versturen tot 10 GB
– Gebruikers krijgen een eigen URL/eigen pagina (zonder advertenties)
– Op de eigen pagina kan doorgelinkt worden naar een eigen website
– Er kan zelf een achtergrond geupload worden
– Notificatiemails kunnen worden gepersonaliseerd met een foto of een logo
– Wachtwoord instellen voor downloads
– Bestanden worden bewaard zolang je wilt (maximaal 50 GB)

Een WeTransfer Plus account kost een gebruiker €120,- per jaar.
Tot op dit moment zijn er ongeveer 15.000 Plus accounts geregistreerd.

CPM – Cost Per Mille
WeTransfer maakt gebruikt van CPM-model, wat inhoudt dat de klant betaalt per 1000 ad-views. De klanten hoeven alleen te kiezen voor een positie, periode en de geografische markt.
WeTransfer biedt twee verschillende pakketten, namelijk Platinum en Premium. Het verschil zit voornamelijk in de advertentieweergave. Bij Platinum zit de advertentie van de klant binnen de eerste 5 weergaven en bij Premium binnen de eerste 10. De advertentie is steeds 45 seconde te zien. Hieronder is een overzicht terug te vinden.

ko

CPC – Cost per Click
Bij WeTransfer heeft de klant ook de mogelijkheid om te kiezen voor het CPC-model. Hierbij betaalt de klant voor elke klik. Hieronder is een overzicht terug te vinden.

 

Advertentiekwaliteit
Volgens een onderzoek van ComScore ARS is naar voren gekomen dat 52% van het marktaandeel afkomstig is van de kwaliteit van een advertentie. Deze resultaten tonen het belang van het creatieve deel als onderdeel van de kwaliteit van een advertentie. Hier speelt WeTransfer dan ook op in.
Links zijn reguliere advertentiemogelijkheden te zien en rechts hoe WeTransfer het aanbiedt.

Concurrenten WeTransfer
Ge.tt
Ge.tt is net als WeTransfer een manier om bestanden online te delen. Het enige grote verschil is dat je met Ge.tt bestanden niet perse hoeft te downloaden, bestanden kunnen ook online bekeken en/of beluister worden.

Mijnbestand.nl
Mijnbestand.nl biedt niet alleen de zelfde dienst als WeTransfer aan, ook is de website opgericht en gevestigd in Nederland. Mijnbestand.nl is zeer laagdrempelig, er kan geen account aangemaakt worden. Ook is niet duidelijk wat het verdienmodel hiervan is, er worden namelijk geen advertenties weergeven. Bestanden kunnen geupload worden met een maximale bestandsgrootte van 1 GB. Bestanden worden automatisch 60 dagen na upload verwijderd. Handmatig verwijderen is niet mogelijk.

SoShare
SoShare is een programma dat net zoals WeTransfer bedoeld is om grote bestanden te uploaden en te delen met andere mensen. SoShare is van dezelfde makers als BitTorrent; de grote downloadsite. Het programma SoShare biedt gebruikers de mogelijkheid om tot wel 1 terabyte aan bestanden te uploaden. Deze download zijn tot wel 30 dagen beschikbaar, ook kunnen downloads al eerder verwijderd worden. SoShare richt zich voornamelijk op muziek- en videomakers.

Dropbox
Dropbox is een van de grootste concurrenten van WeTransfer. Via Dropbox is het ook mogelijk om bestanden te delen en op te slaan om er zo overal bij te kunnen. Een groot verschil is dat bij het Dropbox wel mogelijk is om bestanden voor langer periode op te slaan i.t.t. WeTransfer. Ook krijgen de Plus klanten bij WeTransfer 50 GB opslagcapaciteit en bij Dropbox business is dat 1 TB. Het is noodzakelijk om te registreren bij Dropbox en dit is niet het geval bij WeTransfer.

Mobiele app
WeTransfer heeft ook een mobiele applicatie, die verkrijgbaar is in zowel de App Store voor IOS als in de Google Play store voor Android. De applicatie is gratis te downloaden. Via deze applicatie is gemakkelijk om vanaf een telefoon of tablet bestanden te delen met elkaar. Er kunnen transfers worden gedaan tot 10 GB in een keer.

Partners
WeTransfer heeft in de loop der jaren een aantal partners aan zich gebonden. Hier zitten grote namen tussen zoals Amazon en de ABN Amro bank. Ook onder de adverteerders zitten grote namen. Dit zijn bekende automerken zoals Lexus, Audi en Mercedes, maar ook zitten hier vliegmaatschappijen tussen zoals Qatar Airways en Emirates Airways.

Bronnen
WeTransfer. (z.j.). Geraadpleegd op http://www.ivn-markendonge.nl/wetransfer.htm
Wat is de maximale grootte van de bestanden die ik mail? (2010, 11 mei). Geraadpleegd op http://riquard.nl/wat-is-de-maximale-grootte-van-de-bestanden-die-ik-mail/
Alles over het delen van bestanden met WeTransfer. (2010, 29 oktober). Geraadpleegd op http://www.eenmanierom.nl/wetransfer/
MKB servicedesk. (2013, 21 januari). Nederlandse WeTransfer groot succes. Geraadpleegd op http://www.mkbservicedesk.nl/6355/nederlandse-wetransfer-groot-succes.htm
WeTransfer. (2014). Mediakit [document]. Geraadpleegd op http://wetransfer.info/docs/wetransfer-mediakit.pdf
WeTransfer. (z.j.). mobile. Geraadpleegd op https://www.wetransfer.com/mobile
ComScore. (2010, 4 oktober). comScore ARS Research Highlights Importance of Advertising Creative in Building Brand Sales. Geraadpleegd op http://www.comscore.com/Insights/Press-Releases/2010/10/comScore-ARS-Research-Highlights-Importance-of-Advertising-Creative-in-Building-Brand-Sales

Plaats een reactie